Volg ons
Facebook LinkedIn
The Unit Academy

Training Business Model Innovation

Wat kun je leren van wereldberoemde organisaties in profit en non-profit? Hoe wordt, of blijf je relevant voor je doelgroep? En hoe kom je van idee tot realisatie?

Download hier flyer Business Model Innovatie!

Business Model Innovatie is voor iedereen! Voor managers en medewerkers, voor bedrijfsleven en overheid. Zolang je waarde levert, of wil gaan leveren voor klanten kun je er mee aan de slag! Maar het is niet gemakkelijk om van idee tot realisatie te komen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen brengen we het concept van business modellen tot leven. Vanuit het “waarom” en “wat” van business modellen, nemen we je mee naar het “hoe”. We gaan praktisch aan de slag met het eigen business model te innoveren door gebruik van meerdere technieken en sluiten af met de relatie naar implementatie.

Waarom Business Model Innovatie? 
Lees alles over hoe BMI organisaties helpt te veranderen in onze flyer met uitleg over aanpak en vele praktische voorbeelden! 

 

Download flyer!

 

Voor wie?

De 2 daagse training Business Model Innovatie is voor iedereen die klantwaarde centraal wil stellen. Mensen die disruptie en innovatie echt handen en voeten willen geven. Entrepreneurs en “intrapreneurs” of degene die dit willen worden. We ontvangen veel aanvragen van Business Architecten, Enterprise Architecture, business analisten, consultants, projectmanagers en innovatie managers, juist omdat we het verband met hun vakgebied leggen. Ook R&D medewerkers en marketeers komen regelmatig op deze training af.

Investering: €899,- ex. btw 2 dagen incl. lunch en materiaal

Aanpak en onderwerpen

Energieke presentatie wordt afgewisseld met oefenen. In groepen en tweetallen werk je samen bestaande business modellen uit. Je ontwikkeld nieuwe ideeën en we beoordelen die samen op bruikbaarheid. Je past patronen toe op jouw eigen business model. Video’s en veel, heel veel voorbeelden maken het geheel levendig en herkenbaar.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Business Modellen, Waarom en Wat
 • Business Model Canvas
 • Jouw business model
 • Business Model Innovatie (o.a. innoveren vanuit kracht, toepassen van patronen)
 • Tips en trucks voor business modellen
 • Improve or Disrupt: Analyseren van business modellen
 • Het Canvas en andere aanpakken
 • Trends in je business model (internet-of-things, API-economy, 3D-printing, deel-econonomie)
 • Business Modellen in ketens
 • Business Model Implementatie 1. Voorkant (customer journey, kanaalstrategie, pricing)
 • Business Model Implemnetatie 2. Achterkant (o.a. relaties TOGAF, ArchiMate, Requirements Management, Lean, etc)
 • Vervolgstappen voor jou

Ook als maatwerk of incompany

Deze training in aangepast vorm? Of bij jullie intern? Veel voorkomend is de 3-daagse innovatieworkshop-serie “Van idee tot realisatie”. Toch liever in het Engels (of een andere taal)? Of Business Model Innovation combineren met bijvoorbeeld ArchiMate® of TOGAF®? Dat hebben we vaker gedaan! Laat je inspireren en neem contact op TheUnitAcademy.

De Trainer

De training zal worden gegeven door Remco Blom, hij is verbonden aan The Unit Associates. Zijn motto: “Op een leuke dag leer je meer!” Als ervaren consultant op het gebied van innovatie, en gestructureerd veranderen is business model innovatie een van zijn instrumenten. Door zijn brede bedrijfskundige achtergrond en ervaringen in veel projecten, als innovatie consultant, business architect of proces verbeteraar, kan hij vanuit meerdere perspectieven naar proposities, organisaties en hun inrichting kijken.

Remco zorgt voor energie en plezier, naast een stevige inhoud met toepasbare theorie en veel voorbeelden. Naast Business Models, heeft Remco Business Architectuur, TOGAF en ArchiMate als expertisegebied. Hij trainde eerder mensen van o.a. AkzoNobel, NS, Telegraaf Media Groep, ABN AMRO Bank, Belastingdienst, Wageningen University and Research Centre, veel gemeentes en nog meer start-ups (in de dop). Naast trainer is Remco consultant, coach en dagvoorzitter.

Data:

Zie inschrijfformulier rechts 
 

Vervolg trainingen:

Togaf Certified training

ArchiMate Certified training

Overzicht alle trainingen

Onze klanten

Pharma Partners Inter Access Telfort AirFrance ABN Amro